Blaricum – De KNRM van Huizen en Blaricum zijn  rond 10 over 6 station gealarmeerd voor een zwemmer die in de problemen zou zijn.
Terplaatse bleek het te gaan om een 19 jaar oude jongeman die na een duik van de brug heel even boven water is gekomen en daarna gelijk weer onderwater verdwenen was.
Hierop is door de reddingsboot Blaricum1 aan het kustwacht centrum in Den helder verzocht om de duikteams uit Bunschoten en Nederhorst den berg te alarmeren
Dit is via de meldkamer midden Nederland gedaan en deze zijn ook terplaatse gekomen met de duikers en een bootje.
Tevens zijn er 2 boten van de waterhulpdienst en een boot van de reddingsbrigade van Naarden terplaatse gekomen.
De Blaricum1 was als eerste aanwezig op de plaats van het incident en is op eigen verzoek osc gemaakt waardoor deze de communicatie tussen de boten en den helder rescue opzich heeft genomen.
De brandweer duikers van Bunschoten zijn met behulp van de 2 boot van Blaricum de engelina naar de reddingsboot de Huizer van KNRM station Huizen gebracht welke als duikplatform ging fungeren nadat deze een paar zoekslagen gemaakt had met sonar apparatuur rond de plaats waar de jongeman voor het laatst was gezien.
Volgens vrienden van het slachtoffer welke ook aanwezig waren wou deze een duik maken van de 13m hoge brug en is na de sprong niet meer boven gekomen

Van de brandweer waren naast de duikers de officier van dienst en de woordvoerder terplaatse gekomen de medische tak was vertegenwoordigd met 1 ambulance, de officier van dienst geneeskundig en de traumahelikopter.
Ook de politie was terplaatse gekomen.
Na een uur te hebben gezocht heeft de brandweer besloten om te stoppen met zoeken en de Blaricum1 in overleg met den helder rescue besloten dat het einde zoekactie was.

Een specialistisch team van de politie zal verder gaan zoeken met behulp van oa sonar en dregteam.

Foto ter illustratie / Foto: Björn Bockweg / 112 Weesp